Microsoft Azure pähkinänkuoressa

Sovellusalusta pilvestä ja Web-sivustot ovat PaaS-tyyppisiä palveluita, mikä tarkoittaa sitä, että Microsoftin tehtävänä on pitää huolta alustasta (käyttöjärjestelmä ja siihen kuuluvat komponentit). Asiakkaan vastuulla on ainoastaan sovelluksen ja siihen liittyvien komponenttien ylläpito.

Sovellusalusta pilvessä – Cloud Services (PaaS)

Windows Azure on Internetistä pilvipalveluna hyödynnettävä kattava sovellusalustapalvelu. Se on joustava alusta, joka integroituu tarvittaessa sisäverkon ympäristöön. Windows Azure -sovellusten kehityksessä voi käyttää muun muassa tuttuja Microsoft® Visual Studio® -työvälineitä ja osaamista. Windows Azure -alustalle sovitetut sovellukset voivat hyödyntää alustan joustavaa skaalautumista ja automaattista hallintaa.

Virtuaalipalvelimet – Virtual Machines (IaaS)

Kaikki palvelimet, joita voidaan ajaa tai ajetaan virtuaalisesti, voidaan teoriassa siirtää myös pilven virtuaalialustaan. Windows Azure -pilvipalvelussa voi ajaa omia virtuaalipalvelimia ilman ohjelmamuutoksia samaan tapaan, kuin yksityisissä pilviratkaisuissa. Virtuaaliset palvelimet voidaan liittää osaksi omaa verkkoa virtuaaliverkon avulla. Virtuaalikoneiden käyttöjärjestelmissä on useita vaihtoehtoja, kuten Windows Serverin eri versioita ja myös muutamia Linux-vaihtoehtoja. Virtuaalipalvelimen käyttöönotto on helppoa: uusi ympäristö voidaan käynnistää suoraan valmiiden palvelinten valikosta tai siirtää oma virtuaalipalvelin-image (VHD) pilveen ajettavaksi.

Web-sivustot – Web Sites

Internet-sivustoja käytetään pilvestä, ja siksi pilvi on luonnollisin paikka sijoittaa myös sivustot. Windows Azuren Web Sites -palveluiden kanssa voidaan käyttää suosittuja avoimen lähdekoodin sisällönhallinta- ja julkaisujärjestelmiä, kuten WordPress, Drupal, Joomla! ja Umbraco.

Sovellusalusta pilvestä ja web-sivustot ovat PaaS-tyyppisiä palveluita, mikä tarkoittaa sitä, että Microsoftin tehtävänä on pitää huolta alustasta (käyttöjärjestelmä ja siihen kuuluvat komponentit). Asiakkaan vastuulla on ainoastaan sovelluksen ja siihen liittyvien komponenttien ylläpito.

 

Mitä Accountor ICT palvelut tuovat tähän lisää helpottaakseen asiakkaan jokapäiväistä toimintaa?

Microsoft Premier Support -kumppanuutemme takaa nopean tukipalvelun kaikille Microsoftin pilvipalveluille. Ongelmatilanteissa asiakas osoittaa palvelupyynnön meille ja me hoidamme asian yhdessä Microsoftin kanssa.

Tarjoamamme Hybrid Cloud -palvelun avulla voit yhdistää pohjoismaisen kapasiteettipilvemme Microsoftin globaaliin Azure-alustaan.

PartnerCore- ja Azure-palvelinkeskukset on yhdistetty toisiinsa kiintein verkkoyhteyksin. Tämä helpottaa palveluiden ristiinkäyttämistä parhaasta sijainnista, sekä tuo palvelun asiakkaiden ja loppukäyttäjien ulottuville ilman julkisen verkon viiveitä.

Accountor ICT ValHal sisällön valvontapalvelun avulla voimme valvoa myös Azure ympäristöä, kuten liiketoimintaprosesseja sekä ympäristön laadullista käytettävyyttä. Virtual User toiminnalla voimme simuloida miten palveluiden käyttäjät palvelun kokevat. Mikäli käytettävyys laskee liian alas, saa IT-ylläpitäjä tiedon tästä heti eikä vasta loppuasiakaspalautteen kautta.

Microsoft Cloud Service Provider ja Gold Cloud Productivity -kumppanuusohjelmien kautta osaamme tarjota Azure- ja Office 365 -pilvipalvelu ratkaisut, jotka palvelevat parhaiten tarpeitanne.Takaamme kilpailukykyiset hinnat sekä laskutuksen käytön mukaan.

Microsoft Premier Support -kumppanuutemme taas takaa nopean tukipalvelun kaikille Microsoftin pilvipalveluille. Ongelmatilanteissa asiakas osoittaa palvelupyynnön meille ja me hoidamme asian yhdessä Microsoftin kanssa.